divendres, 9 de juny del 2017

Formacions i orígens de la pluja àcida.

FORMACIÓNS I ORÍGENS DE LA PLUJA ÀCIDA.
La pluja àcida es forma:
  • La pluja àcida és una precipitació aquosa que conté en dissolució els àcids sulfúric i nítric produïts per la combinació dels òxids de sofre (SO2) i òxids de nitrogen (NO, NO2) amb els vapor d'aigua atmosfèric. Una pluja es considera àcida si el seu pH és inferior a 5,6.
  • El diòxid de sofre (SO2) s'origina per combustions de carbons o petrolis i els seus derivats, que contenen sofre com a impuresa.
  • Els òxids de nitrogen (NO, NO2) s'originen en els processos de combustió a elevades temperatures (superiors a 1000 ºC), en motors de combustió (principalment els dièsel). Els fertilitzants utilitzats per adobar els camps també contribueixen a incrementar els òxids de nitrogen en l'atmosfera.
  • Malgrat els seu nom, la pluja àcida no sempre es presenta en forma d'aigua. A vegades cau en forma de neu. D'altra banda, els elements químics que es combinen per produir la pluja àcida també poden prendre la forma d'una pols seca i invisible que cau localment i és igualment perjudicial per al medi ambient.
Efectes de la pluja àcida:
  • Mecanisme de la formació de la pluja àcida.
    Un problema mundial: la pluja àcida es desplaça de la zona on es forma a altres àrees. Les xemeneies altes, enlairen la contaminació cap a l’atmosfera. Quan fa contacte amb el vapor d’aigua de l’atmosfera, forma àcids que s’incorporen als núvols. El vent transporta els núvols, lluny d’allí. Finalment, els àcids cauen en forma de pluja.
Des del meu punt de vista, penso que hauriem d'intentar parar la pluja àcida abans de que vagi a major, abans de que cada cop sigui més freqüent. Pot ser, que sigui difícil fer el canvi ara però com he dit contra més aviat ho parem millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada