dilluns, 12 de juny del 2017

Els cinc llocs més plujosos y més secs de tot el món

La pluja pot ser bonica durant una estona i fins agrair en determinades ocasions. Però la veritat és que, al final, molta pluja acaba per avorrir i fins deprimir una mica. Això sí, la pluja té efectes fantàstics sobre la natura.


  1. Emei shan, Provincia de Sichuan.

És una de les quatre muntanyes del budisme a la Xina, plou una mitjana de més de 250 dies a l’any i és durant l’estiu quan cau més aigua: entre Juny i Setembre cauen el 70% de litres d’aigua de tot l’any.

emeishan.jpg
     

           2. Puerto López.

És un petit llogaret de peixaters en Colombia El Servei Meteorològic Nacional Colombià informa d'una mitjana de precipitacions de 12.892 mil·límetres anuals en 50 anys, des de 1960 a 2011. Durant 1984 i 1985 va ploure cada dia.

puerto lopez.jpg

      3. Puu Kukui, Maui (Hawai):

Kukui és un dels pics més alts de Hawaii, i va ser format per un volcà. El sòl de Kukui és molt humit i pantanós, ja que el terra no és capaç d'absorbir o fer cap al mar tota l'aigua de la pluja. Mitjana anual: 9.293 mm

hawaii.jpg

   4. Las colinas de Khasi:

Ubicades a la Meseta de Shillong de l'Estat de Meghalaya, a Índia, són conegudes per les seves espectaculars cataractes i també per les localitats de Cherrapunji i Mawsynram. Té una mitjana de pluviositat de 11.871 mil·límetres. I una mitjana de precipitacions de 11.777 mil·límetres.

colinas.jpg

  5. Debundscha (Camerún):

és un poble situat a la costa de Camerun just als peus de la Muntanya de Camerun. Aquesta situació geogràfica és la que facilita les precipitacions. Curiosament, Debundscha està situat a la zona de Muntanya Camerun, on la pluja és molt rara i escassa. Mitjana anual: 10.299 mm.
camerun.jpg

Els més secs:
  1. Ridge A: L'altiplà antàrtic, està localitza en el Territori Antàrtic Australià. A més de ser el més sec, Ridge A és també el lloc més fred, amb una temperatura mitjana a l'hivern de -70º C.


ridge.jpg
      

    2. Desierto de Atacama: Desert d'Atacama. En aquest lloc àrid, situat al nord de Xile, molt poques vegades cau un xàfec. De fet, dades històriques indiquen que durant el període de 1903 a 1918 no es va registrar cap precipitació en el poblat d'Arica, que queda al nord-oest del País.

atacama.jpg

        3. Valle de la muerte: és el lloc més sec a Amèrica del Nord, té una precipitació mitjana de menys de 50,8 mil·límetres. De 1931 a 1934 va ser la seva època més seca. A causa de les tempestes que vénen de l'Oceà Pacífic han de passar una sèrie de cadenes muntanyoses, mentre que cap a l'est, la major part dels núvols ja s'han refredat i condensat en forma de pluja o neu abans d'arribar a la Valle de la Muerte.

valle-de-la-muerte.jpg

        4. Desierto del Sahara: Desert del Sàhara- Molt escoltem parlar d'aquest lloc, situat al continent africà, on només es reben 76 mil·límetres d'aigua a l'any. S'estima que les altes temperatures que assoleix durant l'estiu podrien elevar-se fins als 122 graus Farenheit.

sahara.jpg

     5. Aswan: està situat a la regió més seca d'Egipte, té una mitjana anual de precipitacions de 0.861 mil·límetres i és un dels llocs inhabitats més secs del món.

aw.jpg


Opinió Personal:
En tot el món hi ha molts llocs que no sabem res de la seva história i carament tampoc del seu clima. Es interesant veure que investigant una mica es poden trobar milers de llocs molt diferents cadascún i amb una riquesa climàtica impresionant. 
Hi van haver llocs que no m'esperava que estiguessin dins d'aquesta llista, i vaig aprendre per que ho estaven.






Imatges:


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada